Surfin’Bitcoin 2023 : Programme de la scène anglophone


Ci-dessous le programme de la scène anglophone de la quatrième édition de la conférence Surfin’Bitcoin qui se tiendra les 24 et 25 Août 2023 à Biarritz.

EDUCATION – Jeudi 24 août – Matin – SALON DIANE

9 AM – Community based adoption in central america – Keynote : 30 min. Riccardo Giorgio Frega, Founder Bitcoin Explorer and author Bitcoin Italia Podcast

9:30 AM – How to educate the next wave of Bitcoiners – Round Table: 50 min. Rogzy, Founder Decouvre Bitcoin – Giorgio Rasetto, President Bitpolito – Riccardo Giorgio Frega, Founder and author – Lina Seiche, Moderator

10:20 AM – How to spread the bitcoin ethos with words and art – Round Table: 50 min. Lina Seiche, The Little HODLer – Phil Champagne, Author Book of Satoshi – Joseph Hall, Moderator

11:10 AM – Bitcoin Exposed: The Power and Pitfalls of Documentary Storytelling – Round Table : 50 min. Pierre Corbin, Cretot – Remi Forte, Writer-director – Joseph Hall, Moderator

12:00 AM – The shitcoiner point of view on Bitcoin – Keynote : 30 min. Phil Champagne, Author Book of Satoshi

ECO & GEOPOLITICS – Jeudi 24 août – Après midi – SALON DIANE

2:00 PM – Bitcoin, ETH, NFTs in the world of arts: 3 investment thesis …and an anti-thesis? – Keynote : 30 min. Yves Choueifaty, CEO Tobam

2:30 PM – Menger, Hayek and cryptocurrencies – Keynote: 30 min. George Selgin, Economist

3:00 PM – Bitcoin at the Crossroads: A Discussion on Monetary Design and Investment Future – Round Table: 30 min. Yves Choueifaty, CEO Tobam – George Selgin, Economist – Nathalie Janson, Moderator

3:30 PM – The paradox of trustlessness in Bitcoin – Keynote : 30 min. Pierre Schweitzer, Lecturer

4:00 PM – How populations are impacted by Bitcoin worldwide – Round Table : 1 hour. Imad Warde, Hedgeguard – Riccardo Giorgio Frega, Founder and Author – Rogzy, Decouvre Bitcoin – – Daniel Prince, Moderator

5:00 PM – What Bitcoin needs to reach global adoption ? – Keynote : 30 min. Jack Ehlers, Bitstamp

5:30 PM – Bitcoin and the circular economy: how does the crypto-currency facilitate peer-to-peer exchanges? – Round Table : 1 hour. Riccardo Giorgio Frega, Founder and Author – Ray Youssef, Paxful – Peter Todd, Bitcoin Core – Jack Ehlers, Bitstamp – Daniel Prince, Moderator

6:30 PM – The philosophical dimensions of Bitcoin : empowerment and power to act – Keynote : 30 min. Yannick Del Guidice, Researcher

TECH & TOOLS – Vendredi 25 août – Matin – SALON DIANE

Lire aussi article :  Disney+ : 5 pépites animées au format court à découvrir - Actus Ciné

9 AM – Bitcoin, smart contracts overview (on-chain, LN, ROB) ote : 30 min. Olga Ukolova, Bitcoin & Ln Developer

9:30 AM – Design of an oracle for trading with Discreet Log Contracts (DLCs) . 30 min. Theo Pantamis, Ln Market

10 AM – ordinals: The Final Form of NFTs – Keynote : 30 min. Gilles Cadignan, CEO at Woleet

10:30 AM – Introducing Nostr using the Power of Blind Signatures with Enhancing Privacy in Bitcoin and LN – Keynote : 30 min. Dr Tom Trevethan, CTO Commerceblock

11 AM – Civ Kit: the technological base of A Peer-to-Peer Electronic Market System – Keynote : 30 min. Antoine Riard, Founder Civkit

11:30 AM – Noones : building a decentralize Marketplace on the Bitcoin Standard – Round Table : 1 hour. Nicholas Gregory, CEO Commerceblock – Ray Youssef, Co-founder Civkit – Dr Tom Trevethan, CTO Commerceblock – Raphael Bloch, Moderator

TECH & TOOLS – Vendredi 25 août – Après midi – SALON DIANE

2 PM – Where did my channels go? The long road towards secure lightning nodes – Keynote : 30 min. Bastien Teinturier, VP Engineering Acinq

2:30 PM – Lightning Strikes Again: The Latest Innovations and the Future of Bitcoin’s Lightning Network – Round Table : 1 hour. Bastien Teinturier, VP Engineering Acinq – Thaddeus Dryja, Founder Lighting network – Lisa Neigut, Engineer Blockstream – Christian Decker, Blockstream – Rogzy, Moderator

3:30 PM Engraving democracy in Bitcoin: OpenTimestamps, Simple Proof, and the Guatemalan Election – Keynote : 30 min. Peter Todd, Bitcoin Expert

4 PM – Lightning privacy – Round Table : 1 hour. Bastien Teinturier, VP Engineering Acinq – Antoine Riard, Founder Civkit – Lisa Neigut, Moderator

5 PM Scaling Up Bitcoin: RGB, Taproot Assets face off – Round Table : 45 min. – Q&A : 10 min. Johan Toras Halseth, NYDIG – Olga Ukolova, Bitcoin & Ln Developer – Bastien Teinturier, Moderator

5:45 PM -Tech talk – Keynote: 30min – Dr Maxim Orlovsky, CEO LNP/BP Standards Association

Lire aussi article :  les plus gros succès Steam en 2021

6:15 PM – Unlocking the Potential: Fostering Collaboration Between Academics and Bitcoin/LN Developers – Round Table : 50 min. Charles Guillemet, CTO Ledger – Ricardo Perez Marco, Mathematician – Dr Maxim Orlovsky, CEO LNP/BP Standards Association – Raphael Bloch, Moderator

Pour le programme de la scène francophone voir ici.



Source link